Camiler Kâbe'nin birer şubeleridir

Camiler Kâbe

Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında Yahşihan İlçe Müftülüğü tarafından Yahşihan Kaymakamlığı Mavi Salon'da Cami ve Gençlik” temalı bir program düzenledi.

İLÇE PROTOKOLÜ KATILDI

Düzenlenen Programa Kaymakam A. Ferhat Özen, İlçe Jandarma Komutanı Ütgm. Rıdvan Aksoy, İlçe Müftümüz Arif Bayrak, Kamu Kurum ve Kuruluşların Daire Amirleri, Mahalle ve Köy Muhtarları, İlçe merkezinde ve köylerde görev yapan İmam Hatipler, Kur`an Kursu Öğreticileri ve vatandaşlar katıldı.

CAMİLERİMİZ KUTSAL MEKÂNLAR

Kutlama programı okunan  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özen bütün din görevlilerinin “Camiler ve Din Görevlileri Haftasını” kutladı. İlçe Müftüsü Arif Bayrak  “Camilerimiz toplumsal hayatımızda gerçekten çok önemli yeri olan camiler hem ibadet yerlerimiz ve hem de Kabe`nin birer  şubeleridir. Burada Cenab-ı Allah hepimize hayırlı hizmetler sunmayı nasip etsin. Tabi bu camilerin esas süsü cemaattir. Cemaatinde en önemlisi gençlerimizdir. Din görevlisi arkadaşlarımız  milletimizin doğumundan ölümüne kadar sosyal bir hizmet sunanlar. Bu cefakâr ve fedakâr insanlarımız toplumumuzun gönül köprülerini kurarlar dedi. İlçe Müftüsü Arif Bayrak açılış konuşmasına müteakip “Cami ve Gençlik” konulu bir konferans verdi.

Yahşihan Kaymakamı Sayın A.Ferhat Özen Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda yaptığı konuşmalarında, Camilerin; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı güçlendiren yerler olduğunu ifade etti. Din görevlilerine hitaben, “Sizler her hareketiyle örnek insan olmak zorundasınız.” dedi. Yahşihan Kaymakamı A.Ferhat Özen "Camilerimiz güzel ahlakın işlendiği dini ve milli kültür ocaklarımızdır. Camiler aynı zamanda birbirimize merhamet etmeyi, acıları paylaşmayı, yardım etme duygularını kazandığımız kutsal yerlerdir." diye konuştu. 



İLHAT
18.10.2014 21:11:05
BU NE BİÇİM BENZETME. MÜFTÜNÜN SÖYLEYECEGİ SÖZMÜ BU.

Ali Haksan
20.10.2014 13:38:31
2000 kapasiteli bir camiin günlük ortalama kaç cemaati oluyor?

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü